János vitéz Látogatóközpont

Kiskőrös, Martini utca 6.
2014

tájépítész tervezők: Sándor Tamás, Varga István
generáltervező: Földes László (Földes és Társai Építésziroda Kft.)

Kiskőrös belvárosában az evangélikus templomtól északkeletre fekszik a János vitéz Látogatóközpont és annak környezete a maga 2750 m2-es kiterjedésével. A kertépítészeti koncepció kialakításánál nagy hangsúlyt kapott a meglévő növényállományhoz való igazodás, a tervezett gyalogos útvonalak teljes mértékben illeszkednek a telken található épülethez és megmaradó fákhoz. Az épületben kiállítótér, interaktív kalandpálya és egy kávézó kap helyet. Az U-alakú épület belső felén a kávézóba betérő vendégeket kiszolgáló, 56 m2-es, térkő burkolattal fedett terasz épül. A kereszt irányú, gyalogos forgalmú útburkolat mentén játszóteret terveztünk eséscsillapító, öntött gumiburkolattal és egy fából készült hajóroncsot megjelenítő játszóvárral. A hajó János vitéz hazatérését eleveníti fel, amikor Franciaországból érkező hajójával hajótörést szenved. A későbbiekben végül egy egyszerűbb, köteles játszóeszköz került betervezésre, homok eséscsillapító burkolattal.

János vitéz Látogatóközpont