Olimpia park környezetrendezése

Budapest, Olimpia park

  • Tervezési terület: 11 822 m2
  • Tervezés / megvalósulás éve: 2012 / 2015
  • Megbízó: Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.
  • Tervtípus: Tanulmányterv, koncepcióterv, engedélyezési és kiviteli terv
  • Tájépítész tervezők: Sándor Tamás, Fischer Márta, Lénárt Eszter, Pottyondy Flóra
  • Generál Tervező: S-TÉR Kft.
  • Építész tervezők: D.O.P. Studio Építész Iroda: Ivány Inke, Oliver Sales
  • Kivitelező: Penta Kft.
  • Eszközök: HAGS kombinált játszótéri eszközök, kutyafuttató eszközök

Az Olimpia park Budapesten, a Parlamenttől északra helyezkedik el, a Duna part mentén. A terület értéknövelő felújításával, rehabilitációjával a kor igényeinek megfelelő, felügyelhető és könnyen karbantartható, magas minőségű parkot terveztünk. A szabadidőparkban helyet kap egy kutyafuttató, pihenőpark, az Olimpikonok tere, korszerű játszótér; valamint egy multifunkcionális sportpálya. A tervezett park minden korosztály számára rekreációs és szabadidős tevékenységeket biztosít. A környező fejlesztéseket és környezetalakításokat szem előtt tartva egy könnyen átlátható park került kialakítására. A Széchenyi rakpart felőli oldalon promenád létesült, mely összeköti a Jászai Mari teret a Parlamenttel. 

tovább...

A park központi térrésze az Olimpikonok tere, mely reprezentatív kialakításával méltó emlékhely. A meglévő olimpiai lángot formázó szobor a tér súlypontját képezi. A dísztérre látványos, burkolatba süllyesztett vízarchitektúrát terveztünk. A játszótér fő attrakciója egy kombinált mászóka rendszer, mely a Maros hadihajó alapján készült. A hadihajó magyar történelmi vonatkozásával információs tábla segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek. A tervezési terület északi, Balaton utca felőli részére elkerített kutyafuttatót terveztük. Itt helyet kapott egy, a kutyák itatására is alkalmas ivókút, székek és hulladékgyűjtők.
Generáltervezői és tájépítész szakági tervezési feladataink ellátása mellett a betervezett játszótéri eszközök forgalmazóiként és az eszközök kihelyezésében is részt vettünk a
projektben.

kevesebb

Szakági tervezők: Elektromos tervező – Hungaroprojekt Mérnökiroda Kft., Közműtervezés – Bartherv Bt., Vízgépészet és öntözőrendszer – Ganz Hydro Kft., Statika – STATIKUM s.r.o., Utas tervező – Via Futura Kft., Gépészet – H.É.T. Mérnök Iroda Kft., Olimpia ötkarika tervező: Mihály Gábor, Akadálymentes szakmérnök – Babits Bernadett, Grafikus: Fábry Kata, Látszóbeton technológus: VPI Építész Kft.