ÓHEGY PARK KÖRNYEZETRENDEZÉSE

Budapest, Óhegy park

  • Tervezési terület: 15 812 m2
  • Tervezés / megvalósulás éve: 2017 / 2019
  • Megbízó: Kőkert Kőbányai Non-profit Közhasznú Kft.
  • Tervtípus: Koncepció-, engedélyezési és kiviteli terv
  • Tájépítész tervezők: Sándor Tamás, Iván Ágnes
  • Generáltervező: S-TÉR Kft.
  • Eszközök: HAGS játszótéri eszközök és fitnesz eszközök, Eurotramp trambulin, Berliner játszótéri eszközök, Playtop helyszíni gumiburkolat, 3D gumigömbök és gumiállatok
  • Kivitelező: Mátra-Fuvar-Sped Kft.

A Nagyjátszótér az Óhegy park központi játszótere, ahol a Kőbányán méltán híres sörgyártás alapnövénye, a komló is megjelenik a játszótéren, mint motívum. Az itt alkalmazott elemek, burkolati minták, játszóeszközök, hangulatok is ezt a tematikát erősítik. A tervezett játszótér 1-14 éves korosztály számára készült.

Tovább...

A sportpályák parkterületén helyet kap az összes sportolással kapcsolatos tevékenység, valamint egy biciklis szerelőállomás. A körbekerített aszfalt pálya területe megnövekedett: a régebbi street workout eszközök mellé beterveztünk egy új kombinált eszközt és egy kisebb parkour pályát.

Az erdei tematikájú Kisjátszótér a kisebb korosztály (1-6 éves korosztály) számára készült, színes és biztonságos öntöttgumi burkolattal, 3D gumi állatfigurákkal és gumigömbökkel, levél formájú rugós játékokkal, fészekhintával és trambulinokkal.

A Bányász játszótér a nagyobb gyerekek (6-14 éves korosztály) számára kialakított bányászati tematikájú játszótér. A tervezett játszóeszközök között található ügyességi akadálypálya, kötélpálya, kőfejtésre utaló köteles mászósziklák és vizes kaszkádos játszóelem.

A generáltervezői és tájépítész szakági tervezési feladatok ellátása mellett a játszótéri eszközök szállítását és kihelyezését is az S-TÉR Kft. látta el.

Szakági tervezők: Közműtervek – Kádár Komplex Kft., Statika – Struktoplan Bt., Elektromos tervek – Horváth Péter, Vízgépészet és automata öntözőrendszer terve – Ganz Hydro Kft., Statika – Struktoplan Bt., Akadálymentes szakértő – Babits Bernadett.